Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonen- Goulashsoep
PT30M
Bruine bonen- Goulashsoep
Een heerlijk bruine bonen- goulashsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karel Dijkers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 tot 6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Mijn Oma
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonen- Goulashsoep te bereiden
Bonen in ruim water enkele uren laten wellen, daarna op de kookplaat verwarmen tot aan het kookpunt en de bouillonblokjes toevoegen.
Spekblokjes toevoegen en goed roeren.
Andere ingredienten toevoegen met de soepgroente als laatste.
Geheel tegen het kookpunt houden tot de bonen uiteen vallen en de groenten zeer gaar zijn.
Als het vlees/vet van de schenkel is losgekomen de botten er uit vissen.
Rookworst volgens verpakking opwarmen, vervolgens in stukjes snijden en toevoegen.
Spekblokjes toevoegen en goed roeren.
Andere ingredienten toevoegen met de soepgroente als laatste.
Geheel tegen het kookpunt houden tot de bonen uiteen vallen en de groenten zeer gaar zijn.
Als het vlees/vet van de schenkel is losgekomen de botten er uit vissen.
Rookworst volgens verpakking opwarmen, vervolgens in stukjes snijden en toevoegen.
Mijn kookverhaal (Karel Dijkers)
Het recept is een aanpassing op de bruine bonensoep die mijn oma vroeger maakte.
Liske zegt: