KookJij

Bruine bonen- Goulashsoep

Een heerlijk bruine bonen- goulashsoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 tot 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Mijn Oma
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruine bonen- Goulashsoep te bereiden

Bonen in ruim water enkele uren laten wellen, daarna op de kookplaat verwarmen tot aan het kookpunt en de bouillonblokjes toevoegen.
Spekblokjes toevoegen en goed roeren.
Andere ingredienten toevoegen met de soepgroente als laatste.
Geheel tegen het kookpunt houden tot de bonen uiteen vallen en de groenten zeer gaar zijn.
Als het vlees/vet van de schenkel is losgekomen de botten er uit vissen.
Rookworst volgens verpakking opwarmen, vervolgens in stukjes snijden en toevoegen.

Mijn kookverhaal (Karel Dijkers)

Het recept is een aanpassing op de bruine bonensoep die mijn oma vroeger maakte.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Hey Karel, De soep lijkt me wel lekker, maar op de foto is hij geel, weet je zeker dat je BRUINE bonen hebt gebruikt en tomatenpuree?
wil

wil zegt:
een heerlijke soep,ik heb er gesneden stokbrood bij gedaan.prima