Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonen maaltijdsoep
PT90M
Bruine bonen maaltijdsoep
Een heerlijk bruine bonen maaltijdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Theo Van den Blink
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonen maaltijdsoep te bereiden
Week de bruine bonen 8 uur lang in 1 liter water,daarna water en bonen overgooien in een grote pan met toevoeging van1,5 liter water. de bruine bonen aan de kook brengen en 90 minuten langzaam laten koken.
Haal na 45 minuten eenderde van de bruine bonen uit de pan pureer de rest met een staafmixer tot een glad geheel.
Doe de uitgehaalde bruine bonen, karbonades, laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, bouillontablet in de pan. Laat het ca. 45 minuten op laag vuur koken.
Schil intussen de selderijknol en ze in blokjes.
Voeg ze na 15 minuten na het toevoegen van de ingredienten toe aan de bruine bonen.
Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Schrap de wortel en snijd hem in blokjes. Knip de peterselie en de rest van de bladselderij fijn. Snijd de rookworst in plakjes of blokjes.
Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes.
Haal de laurierblaadjes, selderij en peterselie uit de soep.
Verwarm de margarine in een pan of wok. Fruit de ui ca. 3 minuten Roer prei, wortel, bladselderij, peterselie, rookworst, het vlees en de soep erdoor.
Voeg water toe als de soep te dik is.
Kook nog ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Haal na 45 minuten eenderde van de bruine bonen uit de pan pureer de rest met een staafmixer tot een glad geheel.
Doe de uitgehaalde bruine bonen, karbonades, laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, bouillontablet in de pan. Laat het ca. 45 minuten op laag vuur koken.
Schil intussen de selderijknol en ze in blokjes.
Voeg ze na 15 minuten na het toevoegen van de ingredienten toe aan de bruine bonen.
Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Schrap de wortel en snijd hem in blokjes. Knip de peterselie en de rest van de bladselderij fijn. Snijd de rookworst in plakjes of blokjes.
Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes.
Haal de laurierblaadjes, selderij en peterselie uit de soep.
Verwarm de margarine in een pan of wok. Fruit de ui ca. 3 minuten Roer prei, wortel, bladselderij, peterselie, rookworst, het vlees en de soep erdoor.
Voeg water toe als de soep te dik is.
Kook nog ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Mijn kookverhaal (Theo Van den Blink)
Heerlijk te serveren met stokbrood of roggebrood met spek.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
r.hallink zegt:
marga zegt:
Suggestie, zoals bij erwtensoep: teentjes knoflook erdoorheen?
resi zegt:
Jos zegt:
Laat je niet door negatieve reacties beinvloeden.
Ik wens je veel geluk, gezondheid en voorspoed in 2009. En daar bovenop veel kookplezier.
M.V.G. Jos
naggeris zegt: