Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonen op z'n lekkerst
PT30M
Bruine bonen op z'n lekkerst
Een heerlijk bruine bonen op z'n lekkerst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonen op z'n lekkerst te bereiden
De ui klein snijden of hakken. 2 speklapjes in kleine dobbelsteentjes snijden. Wat olie in een pan warm maken en de spek dobbelsteentjes erin aanbakken. Als dobbelsteentjes uitgebakken zijn (niet verbrand!) deze uit de pan scheppen en in het bakvet de uitjes mooi bruin bakken. De afgespoelde bruine bonen en de dobbelsteentjes erbij voegen en goed doorroeren.
De aardappels koken zoals je gewend bent.
Tomaten in dobbelsteentjes snijden en vermengen met balsamicodressing en twee theelepeltjes italiaanse kruiden.
De sla eveneens vermengen met een paar lepels balsamicodressing.
De speklapjes in olie uitbakken tot ze hard (maar niet aangebrand) zijn.
De aardappels koken zoals je gewend bent.
Tomaten in dobbelsteentjes snijden en vermengen met balsamicodressing en twee theelepeltjes italiaanse kruiden.
De sla eveneens vermengen met een paar lepels balsamicodressing.
De speklapjes in olie uitbakken tot ze hard (maar niet aangebrand) zijn.
sven zegt: