Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonenpotpourri met een Limburgse tic
PT45M
Bruine bonenpotpourri met een Limburgse tic
Een heerlijk bruine bonenpotpourri met een limburgse tic recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der LImburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonenpotpourri met een Limburgse tic te bereiden
De uien en de paprika's schoonmaken en klein snijden en in de hete boter of olie goudbruin bakken.
Het gehakt en de paprikapoeder toevoegen en al roerende gaar laten worden.
De ananas en fruitcocktail afgieten (vocht bewaren)en toevoegen.
De bruine bonen afgieten en aan het geheel toevoegen.
Al roerende de mosterd en het bouillonblokje erbij doen.
Zoveel ananassap/fruitcocktailsap toevoegen zodat het geheel in 20 minuten goed kan garen en dat het gerecht zonder saus gegeten kan worden.
Er moet een lichte mosterdsmaak waarneembaar zijn, anders eventueel nog mosterd toevoegen.
Op smaak brengen met peper.
Lekker met Limburgs roggebrood en sla.
Het gehakt en de paprikapoeder toevoegen en al roerende gaar laten worden.
De ananas en fruitcocktail afgieten (vocht bewaren)en toevoegen.
De bruine bonen afgieten en aan het geheel toevoegen.
Al roerende de mosterd en het bouillonblokje erbij doen.
Zoveel ananassap/fruitcocktailsap toevoegen zodat het geheel in 20 minuten goed kan garen en dat het gerecht zonder saus gegeten kan worden.
Er moet een lichte mosterdsmaak waarneembaar zijn, anders eventueel nog mosterd toevoegen.
Op smaak brengen met peper.
Lekker met Limburgs roggebrood en sla.