"Zitterd Alaaf "
Serveer deze Herremenie chili met zoetzure augurkjes.
VERTALING VOOR DE NIET LIMBURGERS :)
Herremenie ........ Harmonie
Trööters ............. De Blazers op de blaasinstumenten.
Zate........... Dronken, maar dat moet men met een korreltje zout nemen, anders zijn ze uiteraard niet meer in staat om goed te trööten.
Recept
« Terug naar recepten
Herremenie chili Krachtvoer voor uitgeputte Trööters
PT30M
Herremenie chili Krachtvoer voor uitgeputte Trööters
Elk jaar na de grote Carnavalsoptocht storten de muzikanten van de Zaate
Herremenie : "Hou op die Kis" zich op de hot chili , die saxefonist Jean
Pierre Mordang voor hen heeft bereid. Om alle smaken goed tot z'n recht
te laten komen is het belangrijk, om 1 of zelfs 2 dagen van te voren het
gerecht al te bereiden.
( 8 blikken bruine bonen, 4 kg gehakt en veel uien en rode paprika's ) De
hoeveelheid voor de Herremenie. Gelukkig hoef ik het maar voor 4
personen te maken. :)
Wij zijn geen Carnavalisten, maar met onze beste vrienden de grote optocht bekijken en nadien een Carnavals gerecht smullen , dat is een must.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Uit de krant van maart 2019. In eigen keuken gemaakt. Eigen foto's en eigen tekst.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herremenie chili Krachtvoer voor uitgeputte Trööters te bereiden
- Bak het gehakt rul in een grote pan of wok.
- Smoor in een likje olie de uien , paprika en knoflook in een aparte pan.
- Zodra het gehakt al wat begint te bruinen , mag je het kruiden met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en shoarmakruiden.
- Voeg als het gehakt gaar is het ui-paprika- knoflookmengsel toe.
- Voeg de bruine bonen met een beetje vocht toe en de inhoud van 2 blikjes tomatenpuree .
- Flinke scheut ( naar smaak) van de Chili ketchup toevoegen , alles doorroeren , even laten pruttelen en goed warm laten worden. Bij dit gerecht serveer je natuurlijk een heerlijk koel glaasje bier. :)