KookJij

Bruschetta met gorgonzola

Een heerlijk bruschetta met gorgonzola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruschetta met gorgonzola te bereiden

Rooster de walnoten (pas op dat ze niet te donker worden want dan smaken ze bitter!) en hak ze grof. Maak een dressing van de olie, azijn, geperste knoflook, zout, peper en suiker. Meng deze door de rucola.

Druppel wat olijfolie over het brood en rooster de sneden tot ze goudbruin zijn.
Beleg het brood met wat rucola en een plak (dun gesneden!) Parmaham. Verkruimel de gorgonzola over de bruschetta en bestrooi met de walnoten. Maar af met nog een toefje rucola.

* Wanneer u van pittig houdt, kies dan voor gorgonzola piccante, houdt u van een wat mildere blauwe kaas kies dan voor gorgonzola dolce

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst