Recept
« Terug naar recepten
Bruschetta met gorgonzola
PT10M
Bruschetta met gorgonzola
Een heerlijk bruschetta met gorgonzola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruschetta met gorgonzola te bereiden
Rooster de walnoten (pas op dat ze niet te donker worden want dan smaken ze bitter!) en hak ze grof. Maak een dressing van de olie, azijn, geperste knoflook, zout, peper en suiker. Meng deze door de rucola.
Druppel wat olijfolie over het brood en rooster de sneden tot ze goudbruin zijn.
Beleg het brood met wat rucola en een plak (dun gesneden!) Parmaham. Verkruimel de gorgonzola over de bruschetta en bestrooi met de walnoten. Maar af met nog een toefje rucola.
* Wanneer u van pittig houdt, kies dan voor gorgonzola piccante, houdt u van een wat mildere blauwe kaas kies dan voor gorgonzola dolce
Druppel wat olijfolie over het brood en rooster de sneden tot ze goudbruin zijn.
Beleg het brood met wat rucola en een plak (dun gesneden!) Parmaham. Verkruimel de gorgonzola over de bruschetta en bestrooi met de walnoten. Maar af met nog een toefje rucola.
* Wanneer u van pittig houdt, kies dan voor gorgonzola piccante, houdt u van een wat mildere blauwe kaas kies dan voor gorgonzola dolce