Recept
« Terug naar recepten
Bruschetta met tomaat en ansjovis
PT20M
Bruschetta met tomaat en ansjovis
Een heerlijk bruschetta met tomaat en ansjovis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruschetta met tomaat en ansjovis te bereiden
Halveer de tomaten, bestrijk ze met wat olie en gril 5-6 minuten direct op halfhoog vuur tot ze zijn geblakerd. Zet ze daarna apart.
Gril het brood 2-3 minuten direct op halfhoog vuur tot het geroosterd is, draai het een keer om.
Haal het van de gril.
Wrijf de bruschetta's in met de tenen knoflook. Verdeel de tapenade erover en leg er 2 halve tomaten op, een basilicumblad en 2 ansjovisfilets op. Breng op smaak met de peper.
Besprenkel met wat olijfolie.
Gril het brood 2-3 minuten direct op halfhoog vuur tot het geroosterd is, draai het een keer om.
Haal het van de gril.
Wrijf de bruschetta's in met de tenen knoflook. Verdeel de tapenade erover en leg er 2 halve tomaten op, een basilicumblad en 2 ansjovisfilets op. Breng op smaak met de peper.
Besprenkel met wat olijfolie.