Recept
« Terug naar recepten
Brusselse wafels
PT75M
Brusselse wafels
Een heerlijk brusselse wafels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
magicopperhoofd
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brusselse wafels te bereiden
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Giet de lauwe melk in het kuiltje en verwerk er goed kloppend de bloem in. Voeg er de eidooiers bij. Roer er de zachte boter onder, daarna de gist en tenslotte de stijfgeslagen eiwitten. Laat het deeg 3/4 uur rijzen. Het deeg moet goed vloeibaar zijn. Bak in een wafelijzer. Na het bakken bestrooien met suiker, fruit en slagroom.