Recept
« Terug naar recepten
Butterscotch cookies
PT30M
Butterscotch cookies
Een heerlijk butterscotch cookies recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12-15 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
www.smulweb.nl - D. Vis 241212
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Butterscotch cookies te bereiden
Verwarm de oven op 175-180 ºC.
Mix de boter, suiker en de stroop, met bijvoorbeeld een vork, totdat het goed gemengd is.
Kneed, met de handen, de Weetabix en de bloem door dit mengsel en meng alles goed door elkaar.
Mocht de massa te droog zijn, voeg dan iets meer boter toe, alles moet als een bal kunnen vormen en de kom moet bijna schoon zijn.
Maak ongeveer 15 porties van het deeg en rol er balletjes van.
Plaats de ballen op de bakplaat en maak ze een beetje plat.
De koekjes zullen groter worden dus laat voldoende tussenruimte over.
Bak 12-15 minuten en haal direct uit de oven, ze moeten van binnen nog een beetje zacht zijn.
Laat ze eerst op de bakplaat nog afkoelen voordat je ze op een rek legt om verder af te koelen.
Eventueel kun je ze nog versieren.
Mix de boter, suiker en de stroop, met bijvoorbeeld een vork, totdat het goed gemengd is.
Kneed, met de handen, de Weetabix en de bloem door dit mengsel en meng alles goed door elkaar.
Mocht de massa te droog zijn, voeg dan iets meer boter toe, alles moet als een bal kunnen vormen en de kom moet bijna schoon zijn.
Maak ongeveer 15 porties van het deeg en rol er balletjes van.
Plaats de ballen op de bakplaat en maak ze een beetje plat.
De koekjes zullen groter worden dus laat voldoende tussenruimte over.
Bak 12-15 minuten en haal direct uit de oven, ze moeten van binnen nog een beetje zacht zijn.
Laat ze eerst op de bakplaat nog afkoelen voordat je ze op een rek legt om verder af te koelen.
Eventueel kun je ze nog versieren.