Recept
« Terug naar recepten
Cacik = Yogurt mint ,knoflook
PT10M
Cacik = Yogurt mint ,knoflook
Een heerlijk cacik = yogurt mint ,knoflook recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
96
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cacik = Yogurt mint ,knoflook te bereiden
Doe de yoghurt in een schaal en klop (roer) het goed los.
Knijp de teentjes knoflook erdoor en voeg wat zout toe.
Roer het stevig.
Proef of je de knoflook,zout voldoende vindt. (het moet een pittige smaak zijn)
Doe er de (gedroogde) mintblaadjes doorheen.
Snij de komkommer in hele kleine stukjes (zo klein mogelijk)
roer het door de yoghurt.
Doe de cacik in 4 schaaltjes.
Knijp de teentjes knoflook erdoor en voeg wat zout toe.
Roer het stevig.
Proef of je de knoflook,zout voldoende vindt. (het moet een pittige smaak zijn)
Doe er de (gedroogde) mintblaadjes doorheen.
Snij de komkommer in hele kleine stukjes (zo klein mogelijk)
roer het door de yoghurt.
Doe de cacik in 4 schaaltjes.
joyce siebers zegt:
Weet jij toevallig hoe je turkse yoghurt en kaas(beyaz peynir) moet maken van melk? Groetjes Joyce.