Recept
« Terug naar recepten
Cajun kip
PT40M
Cajun kip
Een heerlijk cajun kip recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Lidl zomer 2014 recepen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cajun kip te bereiden
Snij de kippenbouten in twee stukken.
Breng een flinke pan met water aan de kook, voeg 2 theelepels zout toe en leg de kip in het water.
Draai het vuur heel laag en laat 20 minuten heel zacht koken met het deksel op de pan.
Maak ondertussen de marinade.
Meng de paprikapoeder, tijmblaadjes, tomatenketchup, sambal, balsamicoazijn, mosterd en olie.
Pureer met de staafmixer tot een egale saus.
Haal de kip met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken en leg de warme in een schaal.
Giet nu de marinade erover, dek af en laat afkoelen.
De kip kan eventeel een halve dag in de koelkast worden bewaard.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de peultjes schoon, kook in drie minuten gaar en spoel ze koud.
Snij de peultjes in kleine stukken.
Spoel de mais af.
Meng de gare rijst, peultjes en mais met het sap van de limoen en voeg de fijngesneden bosui toe.
Dek het af en bewaar op kamertemperatuur tot gebruik.
Neem de kip uit de marinade.
Grill de kip op een matig warme plek gedurende 10 minuten.
Doe de overgebleven marinade in een pannetje, plaats dit op de barbecueen en lak hiermee af en toe de grillende kip.
Serveer met rijst.
Breng een flinke pan met water aan de kook, voeg 2 theelepels zout toe en leg de kip in het water.
Draai het vuur heel laag en laat 20 minuten heel zacht koken met het deksel op de pan.
Maak ondertussen de marinade.
Meng de paprikapoeder, tijmblaadjes, tomatenketchup, sambal, balsamicoazijn, mosterd en olie.
Pureer met de staafmixer tot een egale saus.
Haal de kip met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken en leg de warme in een schaal.
Giet nu de marinade erover, dek af en laat afkoelen.
De kip kan eventeel een halve dag in de koelkast worden bewaard.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de peultjes schoon, kook in drie minuten gaar en spoel ze koud.
Snij de peultjes in kleine stukken.
Spoel de mais af.
Meng de gare rijst, peultjes en mais met het sap van de limoen en voeg de fijngesneden bosui toe.
Dek het af en bewaar op kamertemperatuur tot gebruik.
Neem de kip uit de marinade.
Grill de kip op een matig warme plek gedurende 10 minuten.
Doe de overgebleven marinade in een pannetje, plaats dit op de barbecueen en lak hiermee af en toe de grillende kip.
Serveer met rijst.