Recept
« Terug naar recepten
Cake met dadels en gedroogde vijgen
PT60M
Cake met dadels en gedroogde vijgen
Een heerlijk cake met dadels en gedroogde vijgen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Cake met dadels en gedroogde vijgen te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snij de dadels en de vijgen in stukjes.
3. Meng met de keukenrobot de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg er de bloem en de gist aan toe. Kneed goed door. Doe de eieren erbij. Vermeng tot een glad beslag.
4. Doe er het sinaasappelsap, de melk, de stukjes fruit en de kaneel bij. Kneed nog heel even goed door.
5. Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven.
6. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, daarna op een rooster.
2. Snij de dadels en de vijgen in stukjes.
3. Meng met de keukenrobot de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg er de bloem en de gist aan toe. Kneed goed door. Doe de eieren erbij. Vermeng tot een glad beslag.
4. Doe er het sinaasappelsap, de melk, de stukjes fruit en de kaneel bij. Kneed nog heel even goed door.
5. Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven.
6. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, daarna op een rooster.