Recept
« Terug naar recepten
Cake van Citroen en Suikerbonen
PT20M
Cake van Citroen en Suikerbonen
Een heerlijk cake van citroen en suikerbonen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cake van Citroen en Suikerbonen te bereiden
Verwarm de oven op 180°C.
Was de citroenen en droog ze af. Rasp de schil en leg
de geraspte schil in een bordje. Pers de citroenen uit.
Verbrijzel de suikerbonen in de vijzel.
Zeef de bloem over de gist in een kom. Doe de suiker erbij en de geplette suikerbonen.
Laat de boter smelten, klop de eieren los in een kom en doe de boter erbij. Roer goed en doe er dan de geraspte citroenschil en het sap bij. Roer opnieuw.
Giet in een cakevorm met antiaanbaklaag en zet die 40 minuten in de oven.
Was de citroenen en droog ze af. Rasp de schil en leg
de geraspte schil in een bordje. Pers de citroenen uit.
Verbrijzel de suikerbonen in de vijzel.
Zeef de bloem over de gist in een kom. Doe de suiker erbij en de geplette suikerbonen.
Laat de boter smelten, klop de eieren los in een kom en doe de boter erbij. Roer goed en doe er dan de geraspte citroenschil en het sap bij. Roer opnieuw.
Giet in een cakevorm met antiaanbaklaag en zet die 40 minuten in de oven.