KookJij

Cakerol met frambozen en hazelnootpasta

Een heerlijk cakerol met frambozen en hazelnootpasta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: dr. oetker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cakerol met frambozen en hazelnootpasta te bereiden

Oven voorverwarmen op 175 °C. Eieren voorzichtig splitsen; er mag geen spatje dooier in het eiwit terechtkomen. In vetvrije kom eiwitten met 75 g suiker met mixer tot stijve pieken kloppen. Gardes schoonspoelen en dooiers met 25 g suiker tot dikke, witte crème mixen. Eiwitschuim door dooiercrème spatelen. Bloem met maïzena boven eiermengsel zeven en voorzichtig erdoor spatelen (= biscuitbeslag). Beslag over bakplaat uitschenken en met spatel gladstrijken. Bakplaat in midden van oven zetten en biscuitdeeg in ca. 20 min. lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen, schone theedoek erop leggen en geheel voorzichtig omkeren. Bakplaat en bakpapier verwijderen. Bovenkant van deeg volledig met hazelnootpasta bestrijken en frambozen erover verdelen. Nog warme deeg met behulp van theedoek meteen oprollen (anders wordt het biscuitdeeg te hard en breekt). Gebakrol met poedersuiker bestrooien en laten afkoelen alvorens in plakken te snijden.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

judjes

judjes zegt:
Heb hem juist gemaakt.
Lekkere biscuit maar de randen waren hard en die kon dan niet rollen.
Misschien beter dat je de oven op 150° zet.
;)