Dit is een origineel recept uit Andalucía. De bloem die in Spanje gebruikt wordt, is niet dezelfde als die we hier kopen. Je kunt de smaak benaderen door maïzena door de bloem te mengen, zoals in dit recept beschreven.
Volgens de schrijfster krijg je de beste resultaten als je kleine pijlinktvis met een dun laagje vlees eraan, bereidt.
Recept
« Terug naar recepten
Calamares fritos, estilo andaluz (opm)
PT8M
Calamares fritos, estilo andaluz (opm)
Een heerlijk calamares fritos, estilo andaluz (opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
8 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
De Spaanse Keuken. Penelope Casas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Calamares fritos, estilo andaluz (opm) te bereiden
De inktvis in ringen van 1 a 1,5 cm snijden. Als de tentakels te groot zijn, die in de lengte doormidden snijden.
De bloem en maïzena mengen.
De inktvisringen met wat water bevochtigen, met zout bestrooien en goed door het bloemmengsel wentelen.
Een laagje olie van minstens 2,5 cm in de wok/pan gieten, verhitten tot de olie walmt en de inktvisringen heel kort - minder dan 1 minuut - bakken. Het vlees wordt bij lang bakken taai.
Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met de citroenpartjes.
De bloem en maïzena mengen.
De inktvisringen met wat water bevochtigen, met zout bestrooien en goed door het bloemmengsel wentelen.
Een laagje olie van minstens 2,5 cm in de wok/pan gieten, verhitten tot de olie walmt en de inktvisringen heel kort - minder dan 1 minuut - bakken. Het vlees wordt bij lang bakken taai.
Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met de citroenpartjes.