Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse kipfilet piccata met citroen kappertjessaus lekker zomers
PT10M
Italiaanse kipfilet piccata met citroen kappertjessaus lekker zomers
Heerlijk gerechtje voor zomerse dagen. De kipfilet wordt wat platter geslagen en in bloem gewenteld. Daarna kort gebakken. Door de saus met citroen wordt de kip heerlijk zacht.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse kipfilet piccata met citroen kappertjessaus lekker zomers te bereiden
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes in circa 6 minuten om en om goudbruin. Voeg de laatste minuut de boter toe voor een nog lekkerder smaak. Haal de kip uit de pan en leg ze even apart. Voeg de witte wijn toe aan het overgebleven bakvet. Laat het vocht wat inkoken. Doe het citroensap en de kappertjes erbij. Roer goed door en verwarm de saus circa 2 minuten. Doe de kiphaasjes in de pan bij het vocht en laats ze nog heel even mee garen.
- Garneer eventueel met wat fijngehakte peterselie
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met pasta, gebakken krielaardappeltjes en een lekkere bak sla.