KookJij

Italiaanse kipfilet piccata met citroen kappertjessaus lekker zomers

Heerlijk gerechtje voor zomerse dagen. De kipfilet wordt wat platter geslagen en in bloem gewenteld. Daarna kort gebakken. Door de saus met citroen wordt de kip heerlijk zacht.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse kipfilet piccata met citroen kappertjessaus lekker zomers te bereiden

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes in circa 6 minuten om en om goudbruin. Voeg de laatste minuut de boter toe voor een nog lekkerder smaak. Haal de kip uit de pan en leg ze even apart. Voeg de witte wijn toe aan het overgebleven bakvet. Laat het vocht wat inkoken. Doe het citroensap en de kappertjes erbij. Roer goed door en verwarm de saus circa 2 minuten. Doe de kiphaasjes in de pan bij het vocht en laats ze nog heel even mee garen.
  2. Garneer eventueel met wat fijngehakte peterselie

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met pasta, gebakken krielaardappeltjes en een lekkere bak sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst