Recept
« Terug naar recepten
Calamarringen met sojascheuten
PT30M
Calamarringen met sojascheuten
Een heerlijk calamarringen met sojascheuten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Calamarringen met sojascheuten te bereiden
Snijd de ui in reepjes.
Laat een wok zeer heet worden op het vuur. Giet de olie in de wok en doe er de calamares bij wanneer de olie begint te dampen. Roerbak gedurende 4 minuten op hoog vuur.
Schep de calamares uit de wok en vervang ze door de ui. Roerbak 3 minuten op hoog vuur en zet dan het vuur lager.
Giet de sherry, de sojasaus, een klein scheutje water en de suiker bij de ui. Laat 3 minuten koken.
Doe de calamares terug in de wok. Voeg ook de sojascheuten toe. Kruid met peper en zout. Laat 2 minuten bakken.
Werk af met fijngehakte koriander en serveer met rijst.
Laat een wok zeer heet worden op het vuur. Giet de olie in de wok en doe er de calamares bij wanneer de olie begint te dampen. Roerbak gedurende 4 minuten op hoog vuur.
Schep de calamares uit de wok en vervang ze door de ui. Roerbak 3 minuten op hoog vuur en zet dan het vuur lager.
Giet de sherry, de sojasaus, een klein scheutje water en de suiker bij de ui. Laat 3 minuten koken.
Doe de calamares terug in de wok. Voeg ook de sojascheuten toe. Kruid met peper en zout. Laat 2 minuten bakken.
Werk af met fijngehakte koriander en serveer met rijst.