Recept
« Terug naar recepten
Calcots
PT30M
Calcots
Een heerlijk calcots recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kennis gekregen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Calcots te bereiden
Ook wij kunnen hier in Nederland calçots op de barbecue maken. Wij hebben natuurlijk niet de echte calçots met AOC uit Alt Camp in Spanje, want deze uien lijken op bosui of prei. Maar met onze kleine preitjes gaat het ook. Laat de preitjes goed verbranden op de barbecue. Als de preitjes goed zwart zijn, haal je ze van het vuur en stroop je de zwarte buitenkant er voorzichtig af, als malse palingen. Maak er een romescu-saus bij en dopen maar.
Zorg wel dat je genoeg servetten bij de hand hebt.
Romescu saus
Gril de noten in een pan.
Laat de tomaten in de oven gaar worden en haal het velletje eraf. (Dit kan ook in een pannetje met een beetje olie en een deksel)
Blender de noten, rode peper, tomaat en mariekoekje fijn met de witte wijnazijn en voeg langzaam de olijfolie toe tot een homogene massa ontstaat. Als het te dik wordt voeg dan een klein beetje water toe. Meng als laatste de gehakte kruiden er doorheen.
Breng op smaak met zout en peper.
Zorg wel dat je genoeg servetten bij de hand hebt.
Romescu saus
Gril de noten in een pan.
Laat de tomaten in de oven gaar worden en haal het velletje eraf. (Dit kan ook in een pannetje met een beetje olie en een deksel)
Blender de noten, rode peper, tomaat en mariekoekje fijn met de witte wijnazijn en voeg langzaam de olijfolie toe tot een homogene massa ontstaat. Als het te dik wordt voeg dan een klein beetje water toe. Meng als laatste de gehakte kruiden er doorheen.
Breng op smaak met zout en peper.