Recept
« Terug naar recepten
Calvadossorbet 1
PT45M
Calvadossorbet 1
Een heerlijk calvadossorbet 1 recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Calvadossorbet 1 te bereiden
Verhit water met suiker en laat suiker al roerend oplossen, voeg doormidden gesneden vanillestokje toe en laat even trekken.
Haal van het vuur en voeg voorgeweekt en goed uitgeknepen gelatineblaadje toe.
Verwijder vanillestokje en laat afkoelen.
Doe citroensap en kaneel erbij en roer door elkaar.
Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig door de stroop.
Draai er in de sorbetiere ijs van.
Doe de massa in een kom en voeg calvados toe.
Klop even met een garde op en zet nog 1 uur in de diepvries tot de juiste consistentie is bereikt.
Uitserveren:
Serveer enkele bolletjes ijs in voorgekoelde hoge glazen.
Haal van het vuur en voeg voorgeweekt en goed uitgeknepen gelatineblaadje toe.
Verwijder vanillestokje en laat afkoelen.
Doe citroensap en kaneel erbij en roer door elkaar.
Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig door de stroop.
Draai er in de sorbetiere ijs van.
Doe de massa in een kom en voeg calvados toe.
Klop even met een garde op en zet nog 1 uur in de diepvries tot de juiste consistentie is bereikt.
Uitserveren:
Serveer enkele bolletjes ijs in voorgekoelde hoge glazen.