KookJij

Camembertsoep

Een heerlijk camembertsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: janine bischops : Soep op de stoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Camembertsoep te bereiden

Snipper de uien en snijd de aardappelen in stukjes.Daarna lichtjes stoven in de boter. Water, bouillonblokjes en de camembert toevoegen.
20 minuten zachtjes laten koken.Het vel van de kaas verwijderen en bij de soep voegen. De beschuiten en de peterselie bijvoegen, eventjes laten sudderen en het geheel mixen.
Kruiden met peper en zout naar smaak.
Versieren met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Han

Han zegt:
Inderdaad onduidelijk.
waarschijnlijk bedoeld, schimmellaag verwijderen en de kaas toevoegen.
Wat is er mis met de schimmellaag?:?
Liske

Liske zegt:
Het vel van de kaas verwijderen. Je bedoelt de witte korst? Die heb je eerder toch al toegevoegd, samen met het water & bouillonblokjes?