Thuis het lumineuze idee krijgen om twee bevroren kippenpoten mee te nemen naar de camping om een lekkere verse soep te maken is natuurlijk prima. Maar dan vervolgens niets meenemen om ook werkelijk een geurig soepje te maken is wat mij overkwam. Met een paar takjes selderij, wortel, tomaat en minimale keukenkruiden hebben we uiteindelijk toch een hele acceptabele soep gegeten.
Lekker hoor die geur van verse soep……alleen daarom al!
Recept
« Terug naar recepten
Camping koken: kippensoep
PT90M
Camping koken: kippensoep
Een heerlijk camping koken: kippensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Camping koken: kippensoep te bereiden
In 1000 cc water de kippenbillen aan de kook brengen met zout en selderij en wortel (klein gesneden). Eenmaal aan de kook ook zout (1 theelepel), knoflookpoeder (1/2 theelepel) en paprikapoeder (1/2 theelepel) toevoegen. Na 30 minuutjes de bouillon wat meer op smaak brengen met wat Aroma en Maggi. 30 minuten later de kip uit de bouillon halen en even af laten koelen. Tomaat kleingesneden toevoegen en met staafmixer de soep wat gladder maken. Kip van het bot halen, klein snijden en als laatste toevoegen.
Tania zegt: