KookJij

Candied Chilies - Geconfijte pepers

Een heerlijk candied chilies - geconfijte pepers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Complete Chilli Pepper Book
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Candied Chilies - Geconfijte pepers te bereiden

Was de pepers goed en snij ze in stukken. Verwijder de zaadlijsten en de zaden.
Breng vervolgens het water aan de kook met de suiker er in. (gelijke delen, dus 1 liter water met 1 kg suiker). Hoeveel suikerwater wat je nodig hebt, hangt van de hoeveelheid pepers af welke je wilt confijten.
Zodra het suikerwater goed kookt, voeg je de pepers toe en laat deze 20 minuten koken.
Haal na 20 minuten de pepers uit het suikerwater en leg ze op een, met bakpapier beklede bakplaat, en doe ze 2 uur in de oven op 90 graden.
Als je ze uit de oven hebt gehaald, laat je ze op de bakplaat afkoelen. Zodra de pepers afgekoeld zijn haal je ze nog even door de poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Die zaadjes kan jij wel aan Anna. Lekker pittig. En goed idee met roomkaas.;)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Je kan ze wel even bewaren ja ;) met zaadjes zijn ze iets pittiger!! Met roomkaas, nog nooit geprobeerd :)
Anna

Anna zegt:
Zijn ze dan een poos houdbaar? In de koelkast in een pot of bewaardoos?
Enne.....zie toch hier en daar wat zaadjes, hoor:p:p Lijkt me lekker, misschien nog een toefje roomkaas erop, als tapas;);)
fabita

fabita zegt:
Die ga ik maken, lijkt me overal lekker bij.:p
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Zo zonder iets als *pittig* hapje :)
Liske

Liske zegt:
Waar eet je ze bij of in? Of eet je ze zo zonder iets als hapje?