Klik op foto om te vergroten.
Dit is een maaltijdsoep.
Van de Canja bestaan er vele recepten. Dit is een makkelijke versie en wij vinden het erg lekker. Ik heb wel extra groente en ook wortelblokjes toegevoegd.
Je kunt het ook helemaal van tevoren maken en opwarmen, alleen de muntreepjes doe je op het laatst erin.
Recept
« Terug naar recepten
Canja de galinha, kippensoep met rijst + groenten
PT70M
Canja de galinha, kippensoep met rijst + groenten
Een heerlijk canja de galinha, kippensoep met rijst + groenten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
2/3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Hoofdgerechten, inspiraties voor een smaakvol diner.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Canja de galinha, kippensoep met rijst + groenten te bereiden
1. De bouillon + ui + bleekselderie + tomaat + citroenrasp + olijfolie + wortel + takje munt in de pan doen en langzaam aan de kook brengen.
2. Het vuur laag draaien en de kipfilets in de pan met bouillon doen. Laat alles heel zachtjes 20 a 25 minuten sudderen. (deksel half op de pan)
3. Haal de kip uit de pan en laat wat afkoelen. Haal ook het takje munt eruit en gooi dat weg.
4. Doe de rijst nu in de bouillon en laat de rijst op zacht vuur ongeveer 20 a 25 minuten gaar worden. (deksel half op de pan)
5. Snij ondertussen de kip in plakken. Proef of de rijst gaar is, anders nog een paar minuten geven.
6. Doe de kipplakken bij de rijst en groenten en ook de citroensap. Even een paar minuten doorroeren tot de kip weer warm is. Proeven en indien nodig zout en peper toevoegen.
7. Roer vlak vóór het serveren de muntreepjes erdoor en dien op.
2. Het vuur laag draaien en de kipfilets in de pan met bouillon doen. Laat alles heel zachtjes 20 a 25 minuten sudderen. (deksel half op de pan)
3. Haal de kip uit de pan en laat wat afkoelen. Haal ook het takje munt eruit en gooi dat weg.
4. Doe de rijst nu in de bouillon en laat de rijst op zacht vuur ongeveer 20 a 25 minuten gaar worden. (deksel half op de pan)
5. Snij ondertussen de kip in plakken. Proef of de rijst gaar is, anders nog een paar minuten geven.
6. Doe de kipplakken bij de rijst en groenten en ook de citroensap. Even een paar minuten doorroeren tot de kip weer warm is. Proeven en indien nodig zout en peper toevoegen.
7. Roer vlak vóór het serveren de muntreepjes erdoor en dien op.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
Anna zegt:
Zwagerlief komt straks voetbal kijken, dus zo ook maar eens wat lekkers gaan maken;);)
flavia zegt:
flavia zegt: