Recept
« Terug naar recepten
Cannelloni alla Napolitano
PT60M
Cannelloni alla Napolitano
Gevulde buispasta uit de Napolitaanse keuken, het gaat om de vulling van ricotta-mozzarella-Parmezaan-kazen met peterselie en een tomatensaus.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannelloni alla Napolitano te bereiden
- Kook de pasta al dente volgens de voorschriften op de verpakking.
- Doe in de keukenblender : het geklutste ei, de ricotta, de mozzarella, de Parmezaanse rasp, de verse zwarte peper en draai hiervan een homogeen massa.
- Roer er dan de peterselie door
- Vul met deze massa de al dente gekookte cannelloni
- Bedek de bodem van een glazen ovenschaal met een dun laagje pasta saus .leg vervolgens de cannelloni naast elkaar op de tomatensaus en bedek met de rest van de tomatensaus de cannelloni en leg dan over de schaal een vel alu-folie
- Zet een halfuur in de voorverwarmde oven en strooi er bv wat geraspte Pecorino over bij het uitserveren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij bv een Chianti of een Valpolicella