Recept
« Terug naar recepten
Cannelloni van Courgettes met een Vulling van Ricotta - Mix
PT75M
Cannelloni van Courgettes met een Vulling van Ricotta - Mix
Nu eens cannelloni van courgettes en niet van pasta, gevuld met een spannende ricotta - mix
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannelloni van Courgettes met een Vulling van Ricotta - Mix te bereiden
- Pak de diepvries doperwten uit en doe ze in en vergiet. Giet daarop heet water uit de kraan en laat ze zo ontdooien.
- Doe na het uitlekken de doperwten in een fikse kom en kneus ze met een vork (gedeeltelijk prakken dus).
- Doe daarbij de ricotta, de spinazie, de eieren, mint, citroenrasp, zeezout en peper. Meng dit alles goed met elkaar tot een homogeen mengsel
- Doe een fikse theelepel met vulling - mix op een van de uiteinden van een plakje courgette en rol het op tot een cylindertje. Doe dit tot alle plakjes courgette zijn opgebruikt.
- Giet nu in de ovenschaal de halve liter tomaten - passata en zet daarin dicht opeen de rolletjes courgette rechtop. U ziet : het past precies.
- Bestrooi met zeezout en zwarte peper en vervolgens met de mozzarella en schuif dan het geheel voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel over de bodjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een Italiaanse witte wijn of rosé wijn.