Recept
« Terug naar recepten
Cannoli di ricotta: gevuld rolletje
PT30M
Cannoli di ricotta: gevuld rolletje
Een heerlijk cannoli di ricotta: gevuld rolletje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
de bolleken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannoli di ricotta: gevuld rolletje te bereiden
Meng de bloem met de boter en de suiker. Voeg de wijn en het water toe. Maak een stevig deeg. Rol dat uit op een dikte van 3 milimeter. Snijd in ovale lapjes of rechthoekjes, ongeveer 15 centimeter breed. Neem houten ronde stokjes of canolivormpjes (metalen buisjes). Strijk ze in met wat olie en omwikkel elk stokje met een lapje deeg. Bestrijk de randen met een beetje eiwit en druk ze op elkaar. Bak de rolletjes in een pan met frituurolie, 200 graden heet. Laat ze goudgeel worden. Reken ongeveer 3 minuten. Leg het gebak op keukenpapier om uit te lekken en af te koelen. Verwijder voorzichtig de stokjes of vormpjes. Vul de pijpjes met het ricottamengsel, maar doe dat vlak voor het opdienen. Gebruik hiervoor een spuitzak. Bestrooi de gevulde pijpjes met poedersuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Rita Vermeulen zegt:
niels zegt:
Hier heb ik ze vandaan.