Recept
« Terug naar recepten
Cappuccino kaneel en hazelhoten taart
PT30M
Cappuccino kaneel en hazelhoten taart
Een heerlijk cappuccino kaneel en hazelhoten taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Beaudine van Zoeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cappuccino kaneel en hazelhoten taart te bereiden
1.Vet de springvorm in met bakspray of een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
2. Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker, vanillesuiker en de kaneel tot een smeuïge massa. Neem een derde deel van het Philadelphia-mengsel en meng hier 2½ eetlepels oploskoffie doorheen. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf. Neem ook hier een derde deel van af en meng er de rest van de oploskoffie doorheen.
3. Spatel beide koffiemengsels door elkaar. Spatel ook beide witte mengsels door elkaar. Verdeel de helft van het witte mengsel gelijkmatig over de bodem. Schep het koffiemengsel hier in een spiraal bovenop. Verdeel er als laatste het witte mengsel op. Trek met een vork of een satéprikker 1 à 2 cirkels door de vulling. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
4. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met cacaopoeder en grofgehakte hazelnoten.
2. Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker, vanillesuiker en de kaneel tot een smeuïge massa. Neem een derde deel van het Philadelphia-mengsel en meng hier 2½ eetlepels oploskoffie doorheen. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf. Neem ook hier een derde deel van af en meng er de rest van de oploskoffie doorheen.
3. Spatel beide koffiemengsels door elkaar. Spatel ook beide witte mengsels door elkaar. Verdeel de helft van het witte mengsel gelijkmatig over de bodem. Schep het koffiemengsel hier in een spiraal bovenop. Verdeel er als laatste het witte mengsel op. Trek met een vork of een satéprikker 1 à 2 cirkels door de vulling. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
4. Bestrooi de taart vlak voor het serveren met cacaopoeder en grofgehakte hazelnoten.
rientje zegt: