Recept
« Terug naar recepten
Cappuccinomousse
PT20M
Cappuccinomousse
Een heerlijk cappuccinomousse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cappuccinomousse te bereiden
Klop de eiwitten stijf
Schaaf met een dunschiller enkele krulletjes van de chocolade
Breek de rest van de chocolade in stukjes en verwarm dit op heel zacht vuur met 2,5 dl slagroom en de poederkoffie tot de chocolade gesmolten is.
Roer de eierdooiers door het chocolademengsel en spatel daarna de eiwitten erdoor.
Verdeel de chocolademousse over de kopjes en laat de mousse minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
Klop voor het serveren de rest van de slagroom lobbig en schep dit op de chocolademousse in de kopjes.
Garneer met de geschaafde chocoladekrullen en chocolade-boontjes
Schaaf met een dunschiller enkele krulletjes van de chocolade
Breek de rest van de chocolade in stukjes en verwarm dit op heel zacht vuur met 2,5 dl slagroom en de poederkoffie tot de chocolade gesmolten is.
Roer de eierdooiers door het chocolademengsel en spatel daarna de eiwitten erdoor.
Verdeel de chocolademousse over de kopjes en laat de mousse minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
Klop voor het serveren de rest van de slagroom lobbig en schep dit op de chocolademousse in de kopjes.
Garneer met de geschaafde chocoladekrullen en chocolade-boontjes
bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie, zal weer gauw wat recepten zetten van onze kookclub:);)
m.v.g. Bert Allers