Recept
« Terug naar recepten
Caprese salade
PT15M
Caprese salade
Een heerlijk caprese salade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans Marijnissen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Ieder restaurant in Italie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caprese salade te bereiden
Snij tomaten (ik gebruik meestal Romatomaten maar andere kan natuurlijk ook) in redelijk dunne plakjes en schik deze op een bord (eventueel wat rucola eronder is wel mooi)
Afhankelijk van hoeveel tomaten neem je een Mozzarella bol en snij deze in tweeën of vieren. Ik leg hem dan op de eiersnijder en krijg zo mooie dunne plakjes Mozzarella. Tussen ieder tomatenplakje een plakje Mozzarella en strooi er op het laats wat fijngehakte Basilicum over.
Als je het op je bord schept kun je er peper en zout op doen maar heel lekker is echte goede olijfolie (D.O.P. kwaliteit of andere goede) en een beetje Balsamico azijn of crema di Balsamico (Stroperige Balsamico)
Afhankelijk van hoeveel tomaten neem je een Mozzarella bol en snij deze in tweeën of vieren. Ik leg hem dan op de eiersnijder en krijg zo mooie dunne plakjes Mozzarella. Tussen ieder tomatenplakje een plakje Mozzarella en strooi er op het laats wat fijngehakte Basilicum over.
Als je het op je bord schept kun je er peper en zout op doen maar heel lekker is echte goede olijfolie (D.O.P. kwaliteit of andere goede) en een beetje Balsamico azijn of crema di Balsamico (Stroperige Balsamico)