DIEN OP:
Doe op een bord een schep capucijners gebakken in uien en leg daar op een speklapje,een plak pekelvlees en een saucijsje.
Geef hierbij de kaantjes,de gebakken appel, gefruite droge uitjes, mosterd,zilveruitjes, Piccalilly, Amsterdamsche Uien,
tomaten en wat rauwe gesnipperde uien.
Lepel hier over een lepel vet (waarin de saucijsjes zijn
gebakken) en eventueel als optie een lepeltje keukensiroop.
Recept
« Terug naar recepten
Captain's Dinner (Aangeklede Capucijners)
PT45M
Captain's Dinner (Aangeklede Capucijners)
Een heerlijk captain's dinner (aangeklede capucijners) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Captain's Dinner (Aangeklede Capucijners) te bereiden
1).Warm de capucijners in eigen vocht en houd warm.
2).Bak het spek uit tot kaantjes en laat het spekvet in de braadpan zitten.
3).Bak de uien en knoflook in het spekvet, todat de uien bruin gaan worden.
4).Doe dan hierbij de capucijners die eerst in een vergiet zijn uitgelekt en warm goed door. Warm houden
5).Bak de speklapjes gaar in de rijstolie. Zet de speklapjes apart en houd warm en bak de saucijsjes gaar in het vet van de speklapjes.
OPTIE:De speklapjes eerst 1 uur marineren in een mengsel van 1 theelepel paprikapoeder,1 theelepel kerriepoeder,1 theelepel knoflookpoeder,1 theelepel vers gemalen peper,1 theelepel zout in 3 eetlepels zoete ketjap.
6).Verwarm de plakken pekelvlees in de runderfond.
2).Bak het spek uit tot kaantjes en laat het spekvet in de braadpan zitten.
3).Bak de uien en knoflook in het spekvet, todat de uien bruin gaan worden.
4).Doe dan hierbij de capucijners die eerst in een vergiet zijn uitgelekt en warm goed door. Warm houden
5).Bak de speklapjes gaar in de rijstolie. Zet de speklapjes apart en houd warm en bak de saucijsjes gaar in het vet van de speklapjes.
OPTIE:De speklapjes eerst 1 uur marineren in een mengsel van 1 theelepel paprikapoeder,1 theelepel kerriepoeder,1 theelepel knoflookpoeder,1 theelepel vers gemalen peper,1 theelepel zout in 3 eetlepels zoete ketjap.
6).Verwarm de plakken pekelvlees in de runderfond.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Ineke,Ik heb mij laten vertellen dat de nep-krabben de fanatieksten zijn,roomser dan de paus dus.Eens een bergenaar,altijd een bergenaar (zoiets zeggen ze ook in 't Heike,geloof ik).
Waarom niet gewoon capucijners uit blik?:?
Gr.van JAvdH
ineke zegt:
Ik gebruik altijd velderwten,van Hak deze zijn erg jong en heerlijk sappig. Ik kan ze alleen niet altijd overal in grote potten krijgen. Die heb ik wel nodig want als de kinderen met aanhang lucht krijgen dat we dit eten zijn we met z'n zessen kleine potjes is dan niet meer betaalbaar.
Groetjes ineke
deuxchapeaux zegt:
Hallo Ger 2:Ja,BoZ = Bergen op Zoom.Maar ik ben import van 30 jaar geleden.
Beste Jan en Truus:Keukenstroop is de gewone stroop die je op je brood doet,waarmee je pannekoeken opleukt enz.
Met vr.gr.
JAvdH
ger2 zegt:
joanna zegt:
deuxchapeaux zegt:
Joanna,Zoals je al zelf zegt:"Mijn variatie".Er zijn er vele.Het enige dat MOET is capucijners,spek,spekvet,uien en iets zuurs.Voor de rest is het eigen creativiteit.
joanna zegt:
ineke zegt:
Kom de gij van het heike. Nou kinderen komen dus wel uit BOZ die zijn zowaar nog fanatieker.
groetjes ineke