Recept
« Terug naar recepten
Capucijners uit de Stoofpan
PT60M
Capucijners uit de Stoofpan
Een heerlijk capucijners uit de stoofpan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Capucijners uit de Stoofpan te bereiden
1).Verhit de olie in de pan en bak daarin het spek uit. Haal de spekjes uit de pan en zet ze apart. Bak dan in het vetmengsel de uien en de knoflook glazig.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin onder regelmatig roeren.
2).Nu de paprika en de prei er bij doen en vervolgens de soepgroentes. Bak dit geheel tot de groentes zowat gaar zijn.
3).De klein gemaakte Chorizo er bij doen met de paprikapoeder en de sambal. Roer dit goed dooreen en voeg nu de capucijners toe met het tomatenconcentraat en roer weer goed om.
4).Deksel op de pan en 20 minuten laten stoven.
5).De spekjes nu toevoegen en op smaak afmaken met veel peper en ietsje zout zonodig.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin onder regelmatig roeren.
2).Nu de paprika en de prei er bij doen en vervolgens de soepgroentes. Bak dit geheel tot de groentes zowat gaar zijn.
3).De klein gemaakte Chorizo er bij doen met de paprikapoeder en de sambal. Roer dit goed dooreen en voeg nu de capucijners toe met het tomatenconcentraat en roer weer goed om.
4).Deksel op de pan en 20 minuten laten stoven.
5).De spekjes nu toevoegen en op smaak afmaken met veel peper en ietsje zout zonodig.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Opdienen met de gehakte koriander.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
a.hoftijzer zegt:
Erik zegt:
Groet, Erik:p