Recept
« Terug naar recepten
Caramel espuma
PT210M
Caramel espuma
Een heerlijk caramel espuma recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Spoom
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caramel espuma te bereiden
De room opwarmen, dan de snoepjes erbij en langzaam op een zacht vuurtje laten smelten. Neem een garde en roeren is de boodschap. Als de snoepjes gesmolten zijn, van het vuur nemen en afkoelen, dan door een fijne zeef doen. Vervolgens in de gekoelde Siphon gieten en voor drie uurtjes in de koelkast laten staan.
Voor het opdienen, de gas vulling op de Siphon en goed schudden(de aanwijzing volgen). Een glas met de spoom vullen en met amandelschilffers, een scheutje caramel en een droog koekje versieren.
Voor het opdienen, de gas vulling op de Siphon en goed schudden(de aanwijzing volgen). Een glas met de spoom vullen en met amandelschilffers, een scheutje caramel en een droog koekje versieren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
beertje36 zegt:
petje zegt: