KookJij

Carbonara

Een heerlijk carbonara recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: pasta
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carbonara te bereiden

Snijd het spek in dunne reepjes.
Bak de reepjes knapperig in een koekenpan met dikke bodem.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Kook de pasta in een pan ruim kokend water met zout al dente.
Laat hem uitlekken en doe de pasta terug in de pan.
Meng terwijl de pasta opstaat de eieren met de kaas en de slagroom.
Roer het spek erdoor.
Giet de saus over de hete pasta en meng goed.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm de pasta
0,5-1 min. op laag vuur tot de saus iets dikker is.
Voeg naar wens versgemalen zwarte peper toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
bernina:
Met veel kookplezier voor jullie op de site geplaatst.
veel succes met het koken.:);).
m.v.g. Bert Allers
bernina

bernina zegt:
Heel erg lekker, eindelijk een goed recept voor Carbonara,Hartelijk dank:p
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
het was lekker, en heb tot morgen zeker geen honger meer...
groetjes
bertal

bertal zegt:
feyenoordmama,
Veel succes ermee en bedankt voor de reactei:);)
m.v.g. Bert Allers
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
Ga het zo maken...goeie buikenvuller!!
derbyke

derbyke zegt:
Je naam , en email adres dan moet het toch lukken.Groetjes van ons 3 :);):p
Berina

Berina zegt:
Hallo Lieverds, Help, ik probeer in te loggen en het lukt niet, wat is er aan de hand? Laat mij weten, ja. Ik kan jullie niet missen, Hoo. Veel groetjes va jullie Bernina
bertal

bertal zegt:
Hallo slaatje (Gerda)
sorry dat ik zo laat reageer, weekje vakantie.
Maak niets uit wie gelijk heeft als je maar kan genieten van de receptuur.
succes met het koken.
:);)
m.v.g. Bert Allers
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Bert, je hebt helemaal gelijk, er is wel degelijk verschil met Alfredo. In het verre verleden maakte ik geregeld Spaghetti Carbonara, maar toen hebben we het een beetje tegengegeten. Ik ga het binnenkort weer maken, lijkt me wel weer eens lekker.
Bedankt, groetjes Gerda:p