Recept
« Terug naar recepten
Carbonara
PT40M
Carbonara
Een heerlijk carbonara recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
pasta
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carbonara te bereiden
Snijd het spek in dunne reepjes.
Bak de reepjes knapperig in een koekenpan met dikke bodem.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Kook de pasta in een pan ruim kokend water met zout al dente.
Laat hem uitlekken en doe de pasta terug in de pan.
Meng terwijl de pasta opstaat de eieren met de kaas en de slagroom.
Roer het spek erdoor.
Giet de saus over de hete pasta en meng goed.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm de pasta
0,5-1 min. op laag vuur tot de saus iets dikker is.
Voeg naar wens versgemalen zwarte peper toe.
Bak de reepjes knapperig in een koekenpan met dikke bodem.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Kook de pasta in een pan ruim kokend water met zout al dente.
Laat hem uitlekken en doe de pasta terug in de pan.
Meng terwijl de pasta opstaat de eieren met de kaas en de slagroom.
Roer het spek erdoor.
Giet de saus over de hete pasta en meng goed.
Zet de pan terug op het vuur en verwarm de pasta
0,5-1 min. op laag vuur tot de saus iets dikker is.
Voeg naar wens versgemalen zwarte peper toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Berina zegt:
bertal zegt:
sorry dat ik zo laat reageer, weekje vakantie.
Maak niets uit wie gelijk heeft als je maar kan genieten van de receptuur.
succes met het koken.
:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Met veel kookplezier voor jullie op de site geplaatst.
veel succes met het koken.:);).
m.v.g. Bert Allers