Recept
« Terug naar recepten
Pasta carbonara di prosciutto crudo
PT20M
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Deze pasta carbonara heb ik gemaakt met een stuk(je) rauwe ham dat was
blijven liggen na een tapas avondje. Rauwe ham is lang houdbaar maar
ook weer niet onbeperkt en daarom zocht ik naar een ander gerecht om
deze in te kunnen verwerken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze pasta
carbonara met de 'Prosciutto Crudo' nog lekkerder vond dan de 'gewone'
pasta carbonara. Dat komt natuurlijk mede door de heerlijke ham.
Mijn nieuwe ultieme comfortfood dus.
Ik had de ham aan het stuk maar je kunt natuurlijk ook plakjes ham in
stukjes snijden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta carbonara di prosciutto crudo te bereiden
- Kook de pasta al dente.
- Snij de ham in dobbelsteentjes en bak deze in een ruime wok of pan, het is niet nodig om vetstof toe te voegen (5 minuutjes).
- Doe de eieren in een kom en doe hier de geraspte kaas bij (hou een beetje achter voor de garnering) voeg peper toe en meng het goed door elkaar en zet opzij.
- Giet de pasta af (bewaar een beetje van het kookvocht) en doe de gekookte pasta meteen bij de ham, meng het goed door elkaar.
- BELANGRIJK: Haal de pan van het vuur af en voeg het ei/kaas mengsel ook toe, schep alles goed door elkaar. (Voeg eventueel een klein beetje van het kookvocht toe voor een smeuïg geheel.)
- Serveer de pasta direct en strooi er de overgebleven kaas overheen en een draai van de pepermolen.