Zo was dus het oorspronkelijke recept.
Tegenwoordig heb je tientallen soorten carpaccio:alle soorten vlees,vis,enz.Zeg maar dat alles wat je flinterdun kunt snijden carpaccio genoemd kan worden.Maar goed,hier thuis maken we de carpaccio toch iets anders:
*Rosbief of ossehaas
*Mooie olijf olie ruimschoots over het vlees druppelen,
*Truffel tapenade (of het mooist:plakjes witte truffel)
*Handjevol kappertjes
*Geschaafde Parmezaanse kaas
*Peper uit de molen
Enne......niet zo,n armoedig bordje,reken maar op z'n minst
180 gram vlees per persoon en ook nog onder het motto :
Lekker is lekker,maar veel is nog lekkerder!
Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio (Klassiek)
PT10M
Carpaccio (Klassiek)
Een heerlijk carpaccio (klassiek) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Zoiets heb je in de loop van de jaren gehoord en onthouden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio (Klassiek) te bereiden
*Leg de plakjes dunne ossehaas als een bloemenkrans op een bord.
*Doe in een kommetje de mayonaise,de melk ,een paar druppeltjes Worcestershire saus en een druppeltje Tabasco
(groen) en roer dat tot een homogeen geheel met het sap van 1 citroen.Maak dat op smaak met veel peper en ietsje zout en nappeer dat over het vlees.
*Doe in een kommetje de mayonaise,de melk ,een paar druppeltjes Worcestershire saus en een druppeltje Tabasco
(groen) en roer dat tot een homogeen geheel met het sap van 1 citroen.Maak dat op smaak met veel peper en ietsje zout en nappeer dat over het vlees.