Er is knoflook-mayonaise te koop en dat kan men óók goed gebruiken om de dressing te bereiden.
De carpaccio moet direct opgediend worden.
Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van asperges
PT30M
Carpaccio van asperges
Een heerlijk carpaccio van asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van asperges te bereiden
▼ Was de groenten en snijd het houtige gedeelte weg.
▼Op zacht vuur de groenten in kokend water leggen.
▼Vuur temperen dat het tegen de kook aan blijft, schepje suiker erbij en 20 à 30 min. laten garen.
▼De asperges laten uitlekken en met een scherp mes over de lengte in zo dun mogelijke plakjes snijden.
▼Verdeel de groenten over de borden.
☻Pistache-dressing:
☻Mayo los roeren met honing en 2 eetl gehakte
pistachenoten.
☻Doe de dressing naast de asperges en druppel wat
olijfolie, fijngehakte pistachenootjes en zeezout over het gerecht.
▼Op zacht vuur de groenten in kokend water leggen.
▼Vuur temperen dat het tegen de kook aan blijft, schepje suiker erbij en 20 à 30 min. laten garen.
▼De asperges laten uitlekken en met een scherp mes over de lengte in zo dun mogelijke plakjes snijden.
▼Verdeel de groenten over de borden.
☻Pistache-dressing:
☻Mayo los roeren met honing en 2 eetl gehakte
pistachenoten.
☻Doe de dressing naast de asperges en druppel wat
olijfolie, fijngehakte pistachenootjes en zeezout over het gerecht.