Als ontbijt of lunch serveer je hier geroosterd brood met roomboter bij, als voorgerecht niet.
Je kan de dressing iets uitdunnen met water en over het hele bord sprenkelen.
Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van ham
PT10M
Carpaccio van ham
Een heerlijk carpaccio van ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van ham te bereiden
-Verdeel de plakken ham op 2 borden, leg ze een beetje "gekreukt" langs de rand van het bord, helemaal rondom.
-Doe de tomaat, kaas en komkommer in een schaaltje.
-Roer de mayonaise, azijn, olijfolie en aromat tot een dressing.
-Doe deze dressing bij de tomaat, kaas en komkommer en roer goed om.
-Leg een pluk rucolla in het midden van het bord met de ham (zodat het de binnenste randen van de ham bedekt maar de ham vrij blijft).
-Schep hierbovenop het tomaat/kaas/komkommer mengsel.
-Verdeel hierover de ringen ui.
-Strooi over het hele bord de stukjes ananas en ei.
-Bestrooi met wat versgemalen peper.
-Doe de tomaat, kaas en komkommer in een schaaltje.
-Roer de mayonaise, azijn, olijfolie en aromat tot een dressing.
-Doe deze dressing bij de tomaat, kaas en komkommer en roer goed om.
-Leg een pluk rucolla in het midden van het bord met de ham (zodat het de binnenste randen van de ham bedekt maar de ham vrij blijft).
-Schep hierbovenop het tomaat/kaas/komkommer mengsel.
-Verdeel hierover de ringen ui.
-Strooi over het hele bord de stukjes ananas en ei.
-Bestrooi met wat versgemalen peper.