Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van tonijn met zoetzure paprika en parme
PT20M
Carpaccio van tonijn met zoetzure paprika en parme
Een heerlijk carpaccio van tonijn met zoetzure paprika en parme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van tonijn met zoetzure paprika en parme te bereiden
1. Snij de paprika's (zonder zaadjes of zaadlijsten) in blokjes. Stoof ze kort aan in een likje olijfolie. Strooi er de suiker bij. Blus met de balsamico. Laat ze uitlekken in een zeefje en bewaar het stoofvocht.
2.Roer een dressing met de olijfolie, het citroensap en het afgekoelde stoofvocht van de paprika's. Breng op smaak met peper en zout.
3. Snij de tonijn in flinterdunne plakjes en schik ze op de borden. Lepel er wat dressing bij. Werk af met paprikablokjes, rucola en parmezaankrullen.
2.Roer een dressing met de olijfolie, het citroensap en het afgekoelde stoofvocht van de paprika's. Breng op smaak met peper en zout.
3. Snij de tonijn in flinterdunne plakjes en schik ze op de borden. Lepel er wat dressing bij. Werk af met paprikablokjes, rucola en parmezaankrullen.