KookJij

Cashew-vruchtencurry

Een heerlijk cashew-vruchtencurry recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cashew-vruchtencurry te bereiden

Cashewnoten op zacht vuur een paar minuten droog roosteren in een pan met dikke bodem, tot ze heel licht geuren en kleuren, uit de pan nemen, ter zijde stellen.
In dezelfde pan de gesnipperde ui in een scheutje olie glazig fruiten, kerrie, gember, cayennepeper en melk erdoor roeren, een minuut meefruiten.
Appel in kleine stukjes snijden, banaan in plakjes,
perzik laten uitlekken, sap opvangen.
Fruitstukjes door het citroensap mengen, alles samen aan de inhoud van de pan toevoegen met zoveel perzikvocht en rozijnen dat een stevige saus ontstaat, aan de kook brengen, bouillonkorrels in het vocht oplossen, op laag vuur in 8 min. doorkoken zodat appel- en banaanstukjes nog stevig zijn.
Vlak voor het opdienen de santen en cashewnoten erdoor roeren, even meewarmen maar niet meer koken.
Zorg dat de cashewnoten knapperig blijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst