KookJij

Pittige Indiase lamscurry

Deze eenvoudig te maken hele lekkere lamscurry met appel heb ik al vaak gemaakt. Het recept is afkomstig uit het kookboek "Heerlijke gerechten uit de hele wereld" van Wina Born. Ik heb het recept wel wat aangepast naar eigen smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: aangepast recept uit het kookboek "Heerlijke gerechten uit de hele wereld" van Wina Born.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Indiase lamscurry te bereiden

  1. Snij het vlees in grote dobbelstenen. Wrijf het vlees in met citroensap, peper en zout.
  2. Pel en snipper de ui, knoflook en appel.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in de braadpan en bak hierin de ui, knoflook en de appel. Voeg de kerrie toe en bak dit even mee tot alles mooi goudbruin is. Voeg het vlees toe en laat dit zachtjes verder fruiten tot het vlees wat kleur krijgt. Voeg de bouillon toe en laat alles met deksel op de pan op heel zacht vuur 1 1/2 uur sudderen tot het vlees goed gaar is. Het vocht moet dan bijna zijn verdwenen.
  4. Doe de yoghurt erbij en laat alles nog 20 minuten stoven.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met bijvoorbeeld tutti-frutti en pilavrijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst