Recept
« Terug naar recepten
Cashewnotensoep
PT25M
Cashewnotensoep
Een heerlijk cashewnotensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cashewnotensoep te bereiden
Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen. In (soep)pan boter smelten. Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken. Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca l0 minuten zachtjes laten koken. Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren. Soep nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknijpen. Lekker met geroosterd witbrood.
Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca l0 minuten zachtjes laten koken. Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren. Soep nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknijpen. Lekker met geroosterd witbrood.