Recept
« Terug naar recepten
Cassata ijs
PT25M
Cassata ijs
Een heerlijk cassata ijs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cassata ijs te bereiden
Ijs uit de vriezer halen om zacht te laten worden, en de vorm in de vriezer zetten om ijskoud te laten worden. De geconfijte vruchtjes klein snijden en mengen met de geschaafde amandelen en overgieten met de likeur. Pistachenoten fijnhakken (als dat nog niet is gedaan).
Ijs in twee porties verdelen: een van de twee delen met de pistachenoten mengen, het andere deel tijdelijk in koelkast zetten.
De vorm uit de vriezer halen en met pistacheijs bekleden (een laag van 0.5-1.0 cm dik ziet er mooi uit). Vorm weer in de vriezer terug zetten om stevig te laten worden. Het andere deel ijs met de vruchtjes, amandelen en likeur mengen. Als het pistacheijs stevig genoeg is, het ijs met de vruchtjes in de vorm doen en het oppervlak vlak maken.
Zet het ijs in de vriezer tot het volledig stijf is. Bij opdienen op een schaal storten; het gemakkelijkste gaat dit door de vorm licht te verwarmen met een warme vochtige doek. Het ijs kan ca 1 maand in de vriezer bewaard worden.
Ijs in twee porties verdelen: een van de twee delen met de pistachenoten mengen, het andere deel tijdelijk in koelkast zetten.
De vorm uit de vriezer halen en met pistacheijs bekleden (een laag van 0.5-1.0 cm dik ziet er mooi uit). Vorm weer in de vriezer terug zetten om stevig te laten worden. Het andere deel ijs met de vruchtjes, amandelen en likeur mengen. Als het pistacheijs stevig genoeg is, het ijs met de vruchtjes in de vorm doen en het oppervlak vlak maken.
Zet het ijs in de vriezer tot het volledig stijf is. Bij opdienen op een schaal storten; het gemakkelijkste gaat dit door de vorm licht te verwarmen met een warme vochtige doek. Het ijs kan ca 1 maand in de vriezer bewaard worden.
Ghislaine zegt: