Recept
« Terug naar recepten
Cassave in kokosnootsaus (Muhogo wa nazi)
PT20M
Cassave in kokosnootsaus (Muhogo wa nazi)
Dit gerecht kon ik me nog herinneren (gelukkig hebben we de foto's nog) zoals we het in Zanzibar hebben gegeten.
Cassave (Maniok) kende ik eigenlijk alleen van de cassave kroepoek die je
bij Aziatische gerechten eet.
Het recept kwam ik tegen in een van de kookboekjes die ik van mijn
vakantie mee naar huis heb genomen. Leuk en een uitdaging om zelf ook
een keertje te maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
A taste of Zanzibar (beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cassave in kokosnootsaus (Muhogo wa nazi) te bereiden
- Schil de cassave en snij in kleine plakjes van ongeveer 2 cm dik.
- Kook de stukjes in gezouten water tot ze zacht zijn en laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
- Doe de kokosmelk en de hele groene peper(s) in een pan en kook 10 minuten tot de saus dikker wordt.
- Voeg de cassave stukjes toe en kook op een matig vuur gedurende 5-10 minuten.
- Voeg citroensap toe en serveer warm.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik heb het thuis als bijgerecht gegeten, echter in Zanzibar is het een favoriet voorgerecht. Je kunt desgewenst ook vis of vlees toevoegen.