Recept
« Terug naar recepten
Catalaanse creme
PT45M
Catalaanse creme
Een heerlijk catalaanse creme recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
geertje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Catalaanse creme te bereiden
De room au bain-marie verwarmen met flinke eetlepel suiker en een kwart theelepel vanille-essence. Voeg onder voortdurend roeren 6 losgeklopte eierdooiers toe. Nadat de creme is ingedikt overschenken in een kan en deze laten afkoelen. Vervolgens in de koelkast minimaal 15 minuten laten staan (creme moet koud zijn!). De creme in kleine aardewerken schaaltjes gieten. De schaaltjes bestrooien met vanille suiker (niet te dik, anders kom je er met de lepel later niet doorheen). Zet de schaaltjes in een bak met ijswater zo’n 2 a 3 minuten onder de gril totdat de suiker karamelliseert. Vervolgens in de koelkast zetten alvorens opte dienen.
NB: in plaats van onder de gril is het ook mogelijk er even een brandertje op te zetten. Deze methode is wel zo makkelijk, maar het smaakt m.i. weer net even anders.
NB: in plaats van onder de gril is het ook mogelijk er even een brandertje op te zetten. Deze methode is wel zo makkelijk, maar het smaakt m.i. weer net even anders.
Jaa zegt:
Het smaakt togh super lekkr :D :D
Dan maakt het togh niet meer uit ?;)