Geef er frieten bij met mayonaise.
Een droge witte wijn smaakt hier prima bij. (droge Saar- of Moezelwijn)
Recept
« Terug naar recepten
Ceviche van Coquilles Saint Jacques
PT200M
Ceviche van Coquilles Saint Jacques
Een heerlijk ceviche van coquilles saint jacques recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ceviche van Coquilles Saint Jacques te bereiden
1).Doe de fijn gesneden ui en komkommer in aparte kommetjes en bestrooi met zout en laat dat een klein uurtje staan. Knijp dan goed uit en gooi het uitgedreven vocht weg.
2).Spoel daarna de uien en komkommer goed af met water in een zeef en droog ze goed.
3).Doe uien en komkommer in een grote glazen kom en voeg toe de limoensap, lombok, 1/2 bosje koriander, tomaten met het zout en peper. Roer dat goed door elkaar en controleer de smaak.
4).Laat dat een 20 tal minuutjes staan.
5).Terwijl de tomaten-salsa op smaak aan het komen is de coquilles in een anti-aanbakpan even aanbraden (1 minuut aan beide kanten) in een lepeltje hete olie.
6).Daarna de aangebakken coquilles in een kom doen en overgieten met het vocht van de tomaten-salsa.
7).Doe vervolgens de olie er bij en roer goed door.
8).Zet dat in de koelkast gedurende 1- 2 uur.
9).Vlak voor het uitserveren de kom tomaten-salsa voegen bij de coquilles en goed doorroeren.
10).Roer er dan het andere bosje koriander door en serveer direct.
2).Spoel daarna de uien en komkommer goed af met water in een zeef en droog ze goed.
3).Doe uien en komkommer in een grote glazen kom en voeg toe de limoensap, lombok, 1/2 bosje koriander, tomaten met het zout en peper. Roer dat goed door elkaar en controleer de smaak.
4).Laat dat een 20 tal minuutjes staan.
5).Terwijl de tomaten-salsa op smaak aan het komen is de coquilles in een anti-aanbakpan even aanbraden (1 minuut aan beide kanten) in een lepeltje hete olie.
6).Daarna de aangebakken coquilles in een kom doen en overgieten met het vocht van de tomaten-salsa.
7).Doe vervolgens de olie er bij en roer goed door.
8).Zet dat in de koelkast gedurende 1- 2 uur.
9).Vlak voor het uitserveren de kom tomaten-salsa voegen bij de coquilles en goed doorroeren.
10).Roer er dan het andere bosje koriander door en serveer direct.
Jan A van der Hoeden zegt:
In principe hebt U natuurlijk gelijk.
Maar een paar frietjes met een likje mayo lijkt wel te kunnen, wanneer je daarnaast geen andere koolhydraten en of vetten gebruikt. Ik beloof in elk geval dan even de andere kant op te kijken.
Jan A.