KookJij

Chakchouka

Een heerlijk chakchouka recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chakchouka te bereiden

Snijd de uien in halve in ringen.
Verhit de olie en roer de harissa (sambal) erdoor.
Voeg de uiringen en fruit deze omscheppend ongeveer 5 minuten.
Snijd de tomaten en champignons in kwarten en voeg ze bij de uien.
Laat alles met het deksel op de pan ca. 10 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de tomaten zacht geworden zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Eet het met Couscous of brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst