Recept
« Terug naar recepten
Chakchouka
PT25M
Chakchouka
Een heerlijk chakchouka recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chakchouka te bereiden
Snijd de uien in halve in ringen.
Verhit de olie en roer de harissa (sambal) erdoor.
Voeg de uiringen en fruit deze omscheppend ongeveer 5 minuten.
Snijd de tomaten en champignons in kwarten en voeg ze bij de uien.
Laat alles met het deksel op de pan ca. 10 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de tomaten zacht geworden zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Eet het met Couscous of brood.
Verhit de olie en roer de harissa (sambal) erdoor.
Voeg de uiringen en fruit deze omscheppend ongeveer 5 minuten.
Snijd de tomaten en champignons in kwarten en voeg ze bij de uien.
Laat alles met het deksel op de pan ca. 10 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de tomaten zacht geworden zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Eet het met Couscous of brood.