Recept
« Terug naar recepten
Champ
PT30M
Champ
Een heerlijk champ recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champ te bereiden
Aardappels in bodempje water met zout in 20 minuten afgedekt gaarkoken.Melk langzaam aan de kook brengen.Bosuitjes door melk roeren en 3 minuten op laag vuur meekoken.Pan met melk van het vuur nemen en 10 minuten laten staan,zodat de smaken kunnen intrekken.Aardappels af gieten,terug op het vuur zetten en 1 minuut laten droogkoken.Af en toe pan schudden.Aardappels fijnstampen.Warm melkmengsel met de helft van de boter door aardappelpuree scheppen,met zout en peper op smaak brengen.Aardappelpuree over 4 borden verdelen.In elk bergje puree kuiltje maken en daarin gesmolten boter schenken.