Recept
« Terug naar recepten
Aardappel preipuree
PT30M
Aardappel preipuree
Ik had roodbaars om op de huid te bakken en daar wilde ik een bijgerecht
bij hebben. Niet te bewerkelijk en geen toeters en bellen. Gewoon simpel
maar natuurlijk wel lekker. Zo kwam ik op het idee voor deze eenvoudige
maar heerlijke preipuree. Wat eigenlijk neerkomt op een combinatie van
aardappelpuree en gestoofde prei. Natuurlijk niet alleen voor bij vis maar
ook lekker bij vlees, kip of wat je maar wilt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel preipuree te bereiden
- Kook de aardappelen, giet ze af en laat ze nog even droogstomen.
- Verwam een scheutje olie in een pan en stoof hierin de prei (10 minuten).
- Voeg peper, zout, nootmuskaat, kruidenboter en melk toe aan de aardappelen en stamp het fijn.
- Schep de gestoofde prei erdoor.
- Voeg de fijngesneden lenteuitjes toe en meng ze erdoor.