KookJij

Aardappel preipuree

Ik had roodbaars om op de huid te bakken en daar wilde ik een bijgerecht bij hebben. Niet te bewerkelijk en geen toeters en bellen. Gewoon simpel maar natuurlijk wel lekker. Zo kwam ik op het idee voor deze eenvoudige maar heerlijke preipuree. Wat eigenlijk neerkomt op een combinatie van aardappelpuree en gestoofde prei. Natuurlijk niet alleen voor bij vis maar ook lekker bij vlees, kip of wat je maar wilt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel preipuree te bereiden

  1. Kook de aardappelen, giet ze af en laat ze nog even droogstomen.
  2. Verwam een scheutje olie in een pan en stoof hierin de prei (10 minuten).
  3. Voeg peper, zout, nootmuskaat, kruidenboter en melk toe aan de aardappelen en stamp het fijn.
  4. Schep de gestoofde prei erdoor.
  5. Voeg de fijngesneden lenteuitjes toe en meng ze erdoor.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst