Recept
« Terug naar recepten
Witlofstamppot met roerei en Serranoham
PT30M
Witlofstamppot met roerei en Serranoham
Weer eens een andere stamppot gewoon omdat ik graag stamppot eet en
wel van afwisseling hou.
Om een heerlijke warme stamppot te krijgen warm je de ham en de witlof
een minuutje mee met het roerei zodat de witlof goed knapperig blijft.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofstamppot met roerei en Serranoham te bereiden
- Schil de aardappelen en kook ze gaar, was de witlof, snij de harde kern eruit en snij de witlof in hele fijne ringetjes, snij de Serrano ham in dunne reepjes, snij de lente ui fijn.
- Maak van de gekookte aardappelen een stamppot met de melk (verwarmen) olijfolie, peper, zout, nootmuskaat en mosterd.
- Maak van de eieren roerei en voeg op het laatst heel even de witlof en de ham toe en warm dit nog 1 minuutje mee.
- Voeg dit toe aan de puree en schep alles goed door elkaar.
- Strooi er wat lente ui overheen of schep het erdoorheen.