Recept
« Terug naar recepten
Champagnemousse
PT40M
Champagnemousse
Een heerlijk champagnemousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champagnemousse te bereiden
Halve fles champagne inkoken tot 100 cc. Andere helft toevoegen en kort meekoken (houdt een klein beetje over om gelatine in te weken).
Eierdooiers samen met de maïzena en de suiker luchtig loskloppen.
In champagne gelatineblaadjes laten wellen. Dan gelatine toevoegen aan champagnemengsel en laten meekoken tot het opgelost is.
Champagnemengsel laten afkoelen tot 80° c. Eieren, maïzena en suiker toevoegen en champagnemengsel helemaal laten afkoelen. Dan als laatste Marc de Champagne en lobbig geslagen slagroom toevoegen.
Verdeel de mousse over 8 glazen schaaltjes en laat het 1 uur opstijven in de koelkast.
Eierdooiers samen met de maïzena en de suiker luchtig loskloppen.
In champagne gelatineblaadjes laten wellen. Dan gelatine toevoegen aan champagnemengsel en laten meekoken tot het opgelost is.
Champagnemengsel laten afkoelen tot 80° c. Eieren, maïzena en suiker toevoegen en champagnemengsel helemaal laten afkoelen. Dan als laatste Marc de Champagne en lobbig geslagen slagroom toevoegen.
Verdeel de mousse over 8 glazen schaaltjes en laat het 1 uur opstijven in de koelkast.