KookJij

Champagnemousse

Een heerlijk champagnemousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champagnemousse te bereiden

Halve fles champagne inkoken tot 100 cc. Andere helft toevoegen en kort meekoken (houdt een klein beetje over om gelatine in te weken).
Eierdooiers samen met de maïzena en de suiker luchtig loskloppen.
In champagne gelatineblaadjes laten wellen. Dan gelatine toevoegen aan champagnemengsel en laten meekoken tot het opgelost is.
Champagnemengsel laten afkoelen tot 80° c. Eieren, maïzena en suiker toevoegen en champagnemengsel helemaal laten afkoelen. Dan als laatste Marc de Champagne en lobbig geslagen slagroom toevoegen.
Verdeel de mousse over 8 glazen schaaltjes en laat het 1 uur opstijven in de koelkast.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst